Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

150. obljetnica pruge Zidani Most – Zagreb – Sisak i 120. obljetnica otvaranja Zagreb Glavni kolodvor

Obilježavanje Dana Hrvatskih željeznica 5. listopada 2012. podsjetilo je i na dvije velike obljetnice iz naslova. Obje su vrlo važne za naš grad, a i za naš klub koji nosi ime našeg dragog Zagreba .
Proslava se sastojala od niza događanja:

  • Promocija marke Hrvatske pošte iz serije „Lokomotive“ u Salonu na Zagreb Glavnom kolodvoru .
  • Otvaranje izložbe maketa i modela željeznica u organizaciji KŽMZ  u muzejskom poštanskom vagonu postavljenome na 6 . peronu Zagreb Glavnog kolodvora– fotografije s izložbe možete pogledati ovdje.
  • Otvaranje izložbe prigodnoga filatelističkog materijala vezanog uz 150 . obljetnicu pruge Zidani Most – Zagreb – Sisak te 120. obljetnicu Zagreb Glavnog kolodvora.
  • U Galeriji Kupola Gradske knjižnice Zagreb otvorena je izložba „150 godina željeznice u Zagrebu“ koju je organizirao Hrvatski željeznički muzej .
  • U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću 5. listopada u 18.00 sati otvorena je izložba 150 godina željeznice u Zaprešiću . Autor izložbe je naš član Vjekoslav Suton.

Ovi važni jubileji obilježeni su kako dolikuje usprkos recesijskoj godini, a naša izložba u muzejskom poštanskom vagonu privukla je veliki broj posjetitelja.

Fotogalerija