Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

H0 maketa – Velimir Kampanello

Radim maketu sistema H0 (mjerilo 1:87) veličine 2,55 x 1,40 metara. Potreban pribor i vozni park skupljam više od 30 godina, jer je to izuzetno skup hobby . Maketu intenzivno radim zadnjih 5 godina jer ima puno detalja. Objekti su od plastike, neke radim sam od kartona kao i ograde, a stijene su od pravog kamena . Objekti su uglavnom od Fallera i Vollmera, a vozni park od raznih tvrtki (Fleischmann, Piko, Rivarossi, Lima, Schicht, Roco, Kleinbahn…). Koristim isključivo parnu vuču .

Posao je vrlo zahtjevan, obzirom na dosta detalja i mojih 75 godina. Naglasak ipak nije stavljen na vožnju, više na prirodu i ostali sadržaj . Posao na maketi polako privodim kraju, pa ako poživim, nadam se završetku do 2006. godine. Maketu ne mogu izložiti jer nije prenosiva, a i nalazi se na trećem katu .

Član sam Kluba željezniekih modelara “Zagreb” i imao sam od toga velike koristi (nabava nekih stvari koje su mi nedostajale, pa tako i nekih dragocjenih savjeta od iskusnijih članova) . Zahvaljujem članovima kluba koji su mi omogućili prezentaciju makete na Internet stranici.