Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

N maketa – Nikola Bušić

Maketa N
Tip tračnica: Fleischmann Piccolo
Član KŽMZ
U stvari, nikad nisam mislio da ću se pod stare dane baviti željezničkim modelarstvom . Dugo sam vremena posjedovao dva start seta u skali N, a da o tome nisam niti bio svjestan. Kad sam ih ponovo otkrio nakon nekih desetak godina odlučio sam ih odmah prodati . Nakon nekoliko dana povlačim oglase sa Neta i moja je duša time bila prodana tim malim lokomotivama i vagončićima.

Na brzinu sam našao neka stara vrata veličine 180 x 70 (bila su odrezana po visini) i na tim vratima složio moju prvu maketu . Nakon nekih godinu i pol činila mi se mala. Nabavio sam još jedan start set (piccolo) i dao se na gradnju ovaj puta nečeg većeg, gdje bi lokomotivice stvarno mogle protegnuti kotače . To ja ta današnja maketa koje se može vidjeti na slikama.

No čini mi se da sam negdje pogriješio, jer su se modeli gubili u samom okolišu makete . Da li sam izabrao krive boje, da li je maketa bila loše isplanirana – ne znam. Sada mi i vid ne dozvoljava da nastavim s tim hobijem, pa je opet sve završilo u kutijama – na kratko .

Opet je sve izvađeno, i opet sam tamo gdje mi je u stvari najljepše. He, he, he, žena mi se ljuti ali ja joj ne mogu pomoći…