Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Tko smo

Klub željezničkih modelara “Zagreb” je neprofitna udruga građana koja okuplja sve koji se žele baviti željezničkim modelarstvom i maketarstvom.

Okupljamo se u klupskim prostorijama, družimo, razmjenjujemo informacije i iskustva, gradimo makete željeznica ili jednostavno samo sjedimo i uživamo u pogledu na modele željeznica koji voze krajolikom koji u mjerilu odražava svijet oko nas. Trudimo se omogućiti našim članovima da kreativno provode slobodno vrijeme, razvijaju tehničke i digitalne vještine i pri tom uživaju s ljudima sličnih interesa bez obzira na dob i spol. Naše makete često su rezultat zajedničkog rada članova obitelji, neke od njih su zajedno izradili djed, otac i sin, a mnoga prijateljstva koja traju desetljećima započela su upravo u našem Klubu.

Trudimo se organizacijom vlastitih samostalnih izložbi i sudjelovanjem u raznim izlaganjima i događanjima biti prisutni u javnosti, uključiti građane, posebno djecu i mladež, u naše aktivnosti i biti društveno korisni u našem dragom Zagrebu čije ime nosi i naš Klub.

Više detalja o bogatoj povijesti Kluba, našim prošlim i sadašnjim aktivnostima možete saznati pregledom sadržaja naših web stranica, ali i dolaskom uživo u prostorije Kluba. Pozivamo vas da nam se pridružite, postanete član i da zajednički kreiramo budućnost našeg Kluba!