Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

H0 maketa – Krešimir Ivan Čipčić

Rođen sam u Zagrebu 10.09.1981. Po zanimanju sam strojarski tehničar. Zašto modeli i maketa željeznice? Još kao klinca, željeznica me je jako zanimala i bio sam ponosan vlasnik Mehanotehnikinog seta koji je s godinama izgubio svoju funkciju . No želja za modelima i maketama kroz sve te godine stalno je bila prisutna.

U jesn 2008. moja mama je našla spasonosno rješenje . Upoznala me je s gospodinom Renatom koji je dugogodišnji član Kluba željezničkih modelara. Nakon kratkog i konstruktivnog razgovora s njim sve se je počelo odvijati svjetlosnom brzinom .

Trenutno radim H0 maketu dimenzija 2500 * 1700 mm pod budnim oko svog mentora Renata i supervizora g. Staničić Dragutina . Sad par rijeći o onome što će biti na maketi: željeznička stanica s četri prolazna kolosijeka i jednim slijepim kolosjijekom; mali grad kroz koji će voziti Faller car sistem, te pripadajući reljef . Bolju sliku će te stvoriti gledajući slike.

Tehnički podaci: u maketu je će biti ugrađeno 26 000 mm Roco line šina,dvije zavoj skretnice i šest ravnih skretnica . Upravljanje maketom će biti digitalno.

Od modela sakupljam modele Austrijskih i Njemačkih željeznica treće i četvrte epohe .

Detalji pod starim gradom

Početak

U Novoj godini radi se još žešće

Punom parom naprijed

Stigla zima i aktvirali se radovi...

Video