Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Osnove

Kao i kod svake aktivnosti, bitno je upoznati se s osnovama da bi na njima dalje gradili. Svatko od nas je na početku bavljenja ovim hobijem prošao kroz fazu stjecanja osnovnih informacija i pronalaženja odgovora na ključna pitanja: “S kojim sistemom krenuti?”, “Za kojeg se proizvođača odlučiti?”, “Tko nudi dobar odnos cijene i kvalitete?”, “Mogu li se i u kojoj mjeri kombinirati proizvodi različitih proizvođača?”, “Gdje mogu pronaći dodatne informacije?” itd.

U vrijeme Interneta se dobivanje odgovora na ta i slična pitanja jako olakšalo, ali je i dalje savjet iskusnog kolege “iz prve ruke” može vrijediti više nego svi videozapisi na Netu.

U ovoj sekciji smo pokušali pružiti osnovne informacije za početak bavljenja hobijem. Sve se oko nas brzo mijenja pa su i informacije koje pružamo podložne promjenama i zastarjevanju. Zato ih shvatite i kao početnu točku za daljnja istraživanja i kao neku vrstu povijesnog zapisa, a ne kao mjesto gdje je svaka od njih maksimalno ažurna i “svake sekunde” provjerena. Ipak je ovo samo hobi …