Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

3. maketarski kup Crna kraljica

Ovogodišnji 3. maketarski kup Crna kraljica održan je 20. rujna 2008. u Osnovnoj školi Gračani, Gračani 4a, Zagreb u organizaciji Maketarskog kluba Grunf i Hrvatske udruge vojnih minijaturista, u suradnji s našim Klubom .

Ako izuzmemo činjenicu da smo zaboravili J dva modula u Klubu (pa se po njih vraćali u Klub i opet prema Gračanima), ovaj put smo se odlično pripremili i cijela priprema i raspremanje modularne makete su bili „kao po špagici“ .

U maloj sportskoj dvorani koja nam je dodijeljena postavili smo modularnu maketu od ukupno 13 modula. Uz module u vlasništvu Kluba, svoje uratke su pokazali Dubravko Kuhta (modul „Pilana Gladni medo“) i Mario Slaviček (modul „Čušpajz“) . Iako naš dio izložbe nije imao natjecateljski karakter, preko nekoliko stotina posjetitelja je pogledalo naše module po kojima su vozili modeli vojnih vlakova . Bila je to prilika za sastavljanje duljih kompozicija koje inače nemaju prilike voziti u punom sastavu. Po modulima je bilo postavljeno dosta modela vojnih vozila, a u posebnom „statičnom“ izložbenom dijelu prikazani su modeli vojnih kompozicija u mjerilima 1:87 i 1:160 .

Atmosferu s izložbe možete pogledati na priloženim fotografijama naših članova Renata Bašneca i Dragutina Staničića, a nadamo se da je to početak suradnje i zajedničkih izlaganja .

Fotogalerija