Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

31. Susret – konačne informacije (još manje od 24 sata!)

Klub željezničkih modelara „Zagreb“ organizira svoj 31. Susret željezničkih modelara s burzom modela koji će se održati ove subote 01.10.2021. od 10-14 sati.

Susret će se održati u event centru Peron 16, Magazinska 16. To je novouređeno skladište HŽ Infrastrukture pretvoreno u veliki event centar sa zatvorenim dijelom od cca 400 m2 i natkrivenom terasom od još 200 m2. Naše će druženje biti u zatvorenom dijelu centra. Pristup centru za naše sudionike biti će preko pružnog prijelaza kod Zapadnog kolodvora iz smjera Republike Austrije te skretanjem u desno nakon pruge dolazimo na prostor gdje je moguće parkirati osobna vozila. Ulazu s rampom iz Magazinske ulice preko puta Doma sportova vjerojatno neće biti moguće pristupiti zbog biciklističke utrke, molimo informirajte se na gradskom webu i dnevnom tisku.

Uz Susrete i burzu pripremili smo izložbu 160 godina željeznice u Zagrebu uz prikaz makete Zapadnog/Južnog kolodvora i povijesnih kompozicija iz tog vremena.

Dogovorena tema druženja je ovaj put Siemens „Hercules“ lokomotiva. Naši članovi i prijatelji kluba izložit će na zajedničkom mjestu svoje Herculese različitih operatora, brojeva i farbanja. Već sada znamo da će ih biti preko 30. Uz to smo dogovorili suradnju s operatorom Rail&Sea koji će kao naš suorganizator na kolosjeku uz navedeno skladište postaviti svoju Hecules lokomotivu te omogućiti razgled lokomotive i posjet upravljačnici uz stručno vodstvo.

Na dijelu burze će biti omogućena prodaja i razmjena modela uz prethodnu prijavu i rezervaciju stola (veliki okrugli stol – 80 kn a mali pravokutni stol – 50 kn).

Svoje štandove imat će i Grafocentar s prodajom Mehano modela uz posebni popust.

Uz to su organizirane i dvije radionice – HUVM će pokazati izradu terena na maketama a KŽMZ (Nikola Kolarek) postarivanja željezničkih modela.

Očekujemo Vas na susretima i izložbi koju će, kako se očekuje, otvoriti zagrebački Gradonačelnik Tomislav Tomašević oko 11:20.