Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Alpe-Dunav-Jadran 2024: izlagači “Modellbahnclub BK 1951 Wien”

Za zagrijavanje atmosfere neposredno prije izložbe upoznat ćemo vas s još izlagača. Predstavljamo kolege iz Beča, Modellbahnclub BK 1951 Wien.

Klub je osnovala nekolicina željezničara. Prvu maketu u mjerilu H0 (1:87) napravili smo u jednom privatnom stanu koristeći materijal firme Kleinbahn. Kasnije, koristeći dvije prostorije iza kuće u Mariahilferstrasse u Beču, dobili smo mogućnost napraviti veću maketu od 60m2 sa 4 stanice i ukupno 135m tračnica. Vrlo je zahtjevno bilo upravljati vlakovima prema voznom redu s uključenim velikim brojem vagona. Tamo smo se družili i radili do 2017. kada su nam otkazali gostoprimstvo u tim prostorima. Bilo je vrlo teško pronaći adekvatan prostor s malom najamninom. Konačno smo uspjeli pronaći 5 prostorija u jednoj staroj tvornici u Bečkom 20. Distriktu. Tu skladištimo naše module (89 komada) i radimo na novoj fiksnoj maketi. S obzirom da imamo samo 14 članova (neki imaju i preko 80 godina), to nam oduzima dosta vremena.

Uživamo putujući i izlažući naše module kod prijatelja, željezničkih modelara, kao što je to slučaj i s Klubom željezničkih modelara “Zagreb”.

Za više informacija o našim gostima pogledajte: Modellbahnclub BK 1951 Wien.