Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Alpe-Dunav-Jadran: drugi dan izložbe 20.5.2023.

Drugi dan izložbe (10:00 – 20:00) premašio je po posjećenosti sva naša očekivanja. Kroz izložbenu dovranu prošlo je više tisuća ljudi, uglavnom obitelji s malom djecom. Točne brojke ćemo saznati kad cijela izložba završi, ali već sad znamo da su impresivne.

Gužva kraj svih maketa nije prestajala do posljedenjeg trenutka prije zatvaranja izložbe za posjetitelje. Bilo je puno pitanja, zadivljenih pogleda i djece i odraslih, a vjerojatno i suza kad bi roditelj nakon četvtrtog obilaska dvorane ipak odlučio da za peti obilazak nema vremena (niti snage).

U subotu smo organizirali i naš tradicionalni proljetni susret željezničkih modelara s burzom modela željeznica. Došli su nam kolege iz Slovenije, Austrije i Italije na Susret i cijeli događaj je bio dobro zamišljen, izveden i prihvaćen s puno zadovoljstva među prisutnim modelarima i “običnim ljudima”.

Jako nam je drago što smo ovaj put izlagali pred obiteljskom publikom, puno mladih ljudi i malom djecom te se nadamo da će neke od njih ovaj naš lijepi hobby privući kao i nas nekada.

Na kraju, kad su se svjetla pogasila i dvorana zaključala, izlagači su u organizaciji KŽMZ prisustvovali večeri i dodjeli priznanja za sudjelovanje na ovoj prvoj “Alpe-Dunav-Jadran” izložbi te smo se ugodno družili do 22:00, a neki i dalje duboko u noć.