Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Učešće na sedmoj Delničkoj adventskoj bajci

Učešće na sedmoj Delničkoj adventskoj bajci je završeno. Puna dva vikenda više tisuća posjetioca posjetilo je postav izložbe posvećen obljetnici 160. godina željeznice u Zagrebu i 175. godina Švicarskih željeznica u Radničkom domu Delnice.
Brojni posjetioci svih uzrasta iz Rijeke, Zagreba, Gorskog kotara, Istre i Kvarnera te Slovenije nisu skrivali zadovoljstvo na najvećem modularnom tematskom postavu u Hrvatskoj!
Ovogodišnji događaj posjetio je i zamjenik veleposlanstva Švicarske gosp. Thomas Casura, koji je bio oduševljen entuzijazmom i perfektno izrađenim modulima Siniše Abramovića te pratećom izložbom vezan uz jubilej Švicarskih željeznica. Čelnici općina, gradova, pojedinih tvrtki pohvalili su angažman sudionika na organizaciji i realizaciji cijelog sadržaja izložbe. Izložbu je posjetio i g. Jadranko Baturić, predsjednik ZZTK sa suradnicama.
Na modularnoj maketi provozane su mnoge lokomotive i vlakovi koji su nabavljeni tijekom 2022. godine kao i prerade lokomotiva iz naših krajeva. Mnogi nisu znali i za naš jubilej u Hrvatskoj, još jedan u nizu jubileja koji je u javnosti zanemaren, te su nas pohvalili za povijesni prikaz i modularnu maketu Zagreb južnog kolodvora koje je više mjeseci strpljivo radio Davorin Orban.
Ove godine po prvi puta bio je izložen tramvaj ZET-a, model koji je izradio Zdravko Vuk. Brojne fotke, poglavito djece, nastale su na prikolici tramvaja koji je uz zvučne i svjetlosne efekte dočarao vožnju gradskim ulicama. U prezentaciji izgradnje tramvaja i gostovanja u brojnim gradovima izvan RH, mnogi su poželjeli i pravu vožnju makar u dvorani …
Dodatni blagdanski svjetlosni ugođaj u dvorani osmislio je i realizirao Siniša Dujmović kao i zanimaciju za najmlađe posjetioce, preko tisuću listova bojanki na temu željeznice!
Grad Delnice u Radničkom domu postavio je kino projektor koji smo koristili za foto prezentacije obljetnica i dodatne reflektore za osvjetljavanje izložbenih eksponata.
Na postavu izložbe i održavanju učestvovali su članovi sekcije “Mali vlakovi”: Siniša Abramović, Siniša Dujmović, Ante Radočaj, Goran Princ i Dragutin Staničić.
Hvala i ostalim članovima KŽMZ i prijateljima sekcije “Mali vlakovi” na dolasku i potpori te vjernim posjetiocima koji niz godina prate naša izlaganja.
Zahvaljujemo gradu i tvrtkama koje su financijski pomogle i omogućile realizaciju izložbe: Grad Delnice, RST Delnice, Hrvatske šume, RCC Croatia.