Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Crna Kraljica 2012.

Maketarskim kupom «Crna Kraljica» u organizaciji Hrvatske udruge vojnih minijaturista (HUVM) su, kao već nekoliko prethodnih godina, započele jesenske izlagačke aktivnosti našega Kluba . Na ovom okupljanju, sedmom po redu, uz 119 maketara iz europske regije i nekoliko klubova koji se bave srodnom tematikom predstavio se i naš Klub.

Članovi Kluba su, kao i prethodnih godine) izložili 16 modula (na žalost, prostor ne dozvoljava više) iz serije «Zagorski bregi» složene u kružnom rasporedu . Brojni posjetitelji su mogli razgledati vrhunski izrađene željezničke makete (module) kojima su vozile putničke i teretne kompozicije i, uz skelu koja je povremeno prevozila autobus preko rijeke, uživiti se u «minijaturni život» izložaka . Naravno, svega toga ne bi bilo bez velikog zalaganja brojnih članova koji su se uključili u pripreme, transport, dežurstva, postav i raspremu. Ovisno o tipu aktivnosti uvijek su «crnčila» barem dva člana Kluba (makar je na papiru bio i veći broj, ali kao što je poznato, papir trpi svašta), a u svjetlijim trenucima i njih petorica, da bi se u doba podjele besplatnog graha taj broj popeo na dvoznamenkasti ! 

Izuzevši malih problema oko navigacije (pa zar škola nije kod crkve!?), kao i vrlo rastezljivom pojmu 19:00 sati, sve drugo je išlo kao po urici ! 

Ne smijemo zaboraviti zahvaliti i odati priznanje Hrvatskoj udruzi vojnih minijaturista na pozivu za izlaganje kao i na besprijekornoj organizaciji cijelog događanja .

Slijedeći tradiciju, organizator je dodijelio nagradu za najbolji rad viđen očima vojnih minijaturista. Ove godine je dobitnik priznanja bio Mario Slaviček za svoj modul «(Ne)sretni Dudek i Regica» .

Kako je izgledalo ovojesensko događanje trećim okom Dragutina Staničića u OŠ Gračani možete doživjeti u sljedećih nekoliko fotografija . Nadamo se da ćete nas posjetiti na Crnoj Kraljici 2013, a da bi izdržali do tada, pozivamo Vas na XIV Susret  željezničkih modelara 24.11.2012., subota,  od 10-18 sati na Trgu žrtava fašizma 11 u Zagrebu .

Tekst napisao i za njega moralno i materijalno odgovara organizator ovogodišnjeg crnokraljičinog «crnčenja» (Dubravko Kuhta) .

Fotogalerija