Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

KŽMZ je izlagao na 17. maketarskom kupu “Crna kraljica”

U organizaciji Hrvatske udruge vojnih minijaturista 10.09.2022.godine održan je 17. modelarski kup vojnih minijaturista. Velika sportska dvorani OŠ Kajzerica na površini od 1300 m2 bila je ispunjena velikim brojem modela zahvaljujući odazivu brojnih natjecatelja.

Uz natjecateljski dio događanja u kojemu je ove godine sudjelovalo više od 450 maketarskih uradaka  natjecatelja iz više od 10 europskih zemalja, posebnost je bila otvaranje natjecateljsko-izložbenoga dijela u kojemu je sudjelovalo 5 svjetskih IPMS podružnica i nekoliko samostalnih klubova sa više od 100 radova. Izložbu je obišlo i razgledalo nekoliko stotina posjetitelja.

Klub željezničkih modelara „Zagreb“ pod vodstvom sekcije Mali vlakovi postavio je modularnu maketu na kojoj su bili izloženi brojna vojna vozila koja su korištena od II. Svjetskog rata do danas. Posebno interesantan bio je vojni vlak Gorana Grabera koji je vozio na maketi i privlačio pažnju posjetitelja.

Po prvi puta je Märklin klub sekcija izložila povijesnu kompoziciju za prijevoz aviona i materijala za zrakoplovstvo Krešimira Blaznika, kao i Sanitetski vlak Davora Čuturaša.

Za učešće na izložbi klub je dobio Zahvalnicu od organizatora te posebnu nagradu „We like it“ za interesantnu maketu s prikazom vojnih vlakova.