Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Sudjelovanje KŽMZ na izložbi maketa, modela i LEGO® kockica 12. do 13. studenog u Family mallu!

U Family Mall centru i izložbenom paviljonu protekao je vikend prepun sadržaja za velike i male hobiste širokog spektra interesa.

Dio udruga Zagrebačke zajednice tehničke kulture (ZZTK) na 1200 m2 izložili su dio svoga stvaralašta po prvi puta u tako velikom prostoru i na jednom mjestu, koje je posjetilo više od 15.000 posjetitelja!

Na izložbi KŽMZ postavio je modularnu maketu i nove module Zapadnog kolodvora u Zagrebu izrađene povodom 160. godina željeznice u Hrvatskoj. Povodom obljetnice postavljeni su panoi sa povijesnim prikazom, a na monitoru nizale su se brojne fotografije sa pruge Zidani most – Zagreb -Sisak sa naglaskom na Zagreb Zapadni kolodvor. U šest vitrina bili su izloženi brojni modeli kroz povijest i sadašnjost voznih sredstava koji prolaze kroz Zagreb, a na monitoru prestavljene su bile aktivnosti kluba posljednjih godina.

Vožnja i sadržaj vlakova po modularnoj maketi plijenila je pažnju posjetioca svih uzrasta.

Golemi interes pobudili su instalacije sastavljene od Lego kockica kao i predstavljanje automobila na daljinsko upravljanje s mogućnošću da i posjetioci mogu upravljati različitim vozilima. Mnogi su po prvi puta vidjeli pravu jedrilicu kao i seriju modela različitih tipova aviona. Na nekoliko mjesta u centru napravljene su edukacijske radionice za mališane svih uzrasta.