Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Održali smo izložbu Alpe – Dunav – Jadran 2024

Konačno smo došli do daha nakon uzbudljivih tjedana pripreme i nekoliko žestokih dana (i noći) postavljanja, održavanja i raspremanja izložbe. Utisci se još sliježu, ali jako smo zadovoljni rezultatima!

Zahvaljujemo se svim posjetiteljima izložbe, našem suorganizatoru i domaćinu Family Mallu, izlagačima, našim članovima i ostalim prijateljima Kluba koji su pomogli da u ovogodišnjem drugom izdanju izložbe zadržimo kvalitetu, a neke stvari i poboljšamo.

Na pravi način smo proslavili 55. rođendan Kluba, bilo je odlično!

Posjetilo nas je oko 18.000 posjetitelja, posebno nas vesele djeca koja su i ove godine bila prisutna u velikom broju. Vidjeli smo puno zadivljenih pogleda i osmjeha, crteža s željezničkom motivima, diploma za strojovođe malih vlakova koje su se čvrsto držale u rukama ili pažljivo držanje upravo nabavljenih prvih modela željeznica za koje se nadamo da predstavljaju ulaz u ovaj naš lijepi hobby. Slike dvorane pune posjetitelja govore više od riječi.

Pobudili smo i dosta zanimanja medija, posjetilo nas je nekoliko televizijskih ekipa čiji su prilozi pomogli posjećenosti izložbe.

Uz takve rezultate nije nam bilo teško malo spavati i puno raditi – a bit ćemo iskreni, i mi smo se dobro zabavili i navozili naših modela vlakova koji veći dio godine provode u kutijama, ladicama i ormarima.

Nadamo se da će naš organizacijski odbor izložbe i svi volonteri koji su sudjelovali u njenom održavanju pronaći nove motive nakon dobrog odmora te da ćemo se svi opet vidjeti sljedeće godine na istom mjestu u slično vrijeme. Izlagači su zainteresirani, publika također!

Neke detalje izložbe možete pogledati na priloženim fotografijama, a dosta objava su i naši članovi i posjetitelji postavili na razne društvene mreže.