Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

Otvorena je izložba u povodu 50. obljetnice Kluba željezničkih modelara Zagreb

U petak 31. svibnja 2019. u 12 sati svečano je otvorena izložba u povodu 50. obljetnice Kluba željezničkih modelara Zagreb u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu . Izložbu je pozdravnim govorom otvorila ravnateljica muzeja Markita Franulić. Predsjednik Kluba željezničkih modelara Zagreb Krešimir Šurina evocirao je uspomene na početke Kluba i dugogodišnje djelovanje . U ime Zagrebačke zajednice tehničke kulture prisutnima se obratio Jadranko Baturić, koji je istakao zasluge Kluba u promicanju modelarstva i tehničke kulture .

Nakon uvodnih govora uslijedila je dodjela priznanja zaslužnima za dugogodišnje djelovanje u Klubu i za doprinos razvitku željezničkog modelarstva . Povelju Zagrebačke zajednice tehničke kulture, koje je u ime ZZTK uručio Jadranko Baturić, primili su osnivači i dugogodišnji članovi Kluba Stjepan BriškiDavor ČuturašVladimir HervojRadoslav KarleušaLucijan KoržinekDubravko KuhtaDragutin StaničićJosip StipičevićVjekoslav SutonKrešimir ŠurinaBorna Turk i Davor Vinčić . Od Kluba su priznanja za dugogodišnju uspješnu suradnju dobili Iva BagićJadranko Baturić Tomislav Stipanović iz Zagrebačke zajednice tehničke kulture, ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla Markita Franulić i koordinator aktivnosti na izložbi Tomislav Stipanović . Priznanja i zlatne značke Kluba željezničkih modelara Zagreb primila su 32 člana. U ime svih koji su primili priznanja zahvalio je Stjepan Briški, prvi predsjednik Kluba .

Nakon otvaranja izložbe priređen je skromni domjenak s tortom posvećenom 50. obljetnici Kluba, a ubrzo su stigli i prvi posjetitelji.

Fotogalerija