Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

V. Susret željezničkih modelara

Iako malo kasnimo, evo i osvrta na V Susret željezničkih modelara održan 10. svibnja 2008. u prostorima ZZTK u terminu 10-18 sati . Glavna „zvijezda” bila je modularna maketa u punoj duljini, sa šestmodula koje su izradili naši članovi: Dražen Bijelić, Zoran Crnko, Roland Gazibara, Berislav Komac i Dubravko Kuhta . Maketa je pokrila 2/3 raspoloživog prostora uz zidove prostorije u prizemlju, tako da smo se približili najvećoj duljini modularne makete koju omogućuje trenutno raspoloživi izložbeni prostor .

Pored modularnih „Zagorskih brega” napunili smo rekordne četiri vitrine s izlošcima. Od novih izlagača ističemo Borisa i Ronalda Sataića s modelima H0, te Krešimira Blaznika i Davora Čuturaša koji su svojim Maerklin modelima napunili cijelu vitrinu !

Burzovni dio za kupnju, prodaju i razmjenu u podrumu i ovaj put uspješno je organizirao Nikola Kolarek, tako da su se mnogi vratili kući ozarenih lica i punih vrećica . Nadamo se da će bar dio tih kupovina rezultirati nekim budućim maketama i modulima J.

Autor fotografija je Renato Bašnec . (DV)