Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

VII. Susret željezničkih modelara

U subotu 16. svibnja 2009. održali smo tradicionalni VII Susret željezničkih modelara. Prostor i radno vrijeme bili su također tradicionalni – prostorije ZZTK na Trgu žrtava fašizma 14 u vremenu od 10 do 18 sati .

Ovaj puta je tema bila “Intermodularni transport” i izlošci u vitrinama i dio modula bili su prilagođeni toj temi . Centralni izložak bili su moduli Borne Abramovića, koji je na površini dva modula dimenzija 2 x 1 m napravio kontejnerski RO-LA terminal. Kamioni su vozili oko i ispod terminala, kontejneri se prekrcavali potpuno funkcionalnom dizalicom … a sve to po „pravilima struke“, a opet toliko jednostavno da su i naši najmlađi članovi mogli upravljati tim dijelom modularne makete . Svi ostali privatni moduli koji su izloženi prikazani su po prvi puta na našem Susretu.

Nova je bila i maketa “pizza” Berislava Komca, koja je privukla veliku pažnju i pokazala kako je moguće i H0e modele provoziti na malom prostoru veličine kutije za dostavu pizze . Kao protuteža toj najmanjoj izloženoj maketi, po podu je opet vozio naš LGB.

Burzovni dio je bio iznimno bogat i ponuda se raširila na veći dio podrumskog kafića . Broj posjetitelja je bio nešto manji, jer je bio izborni vikend i vrijeme je bilo prekrasno. Sve u svemu, jako smo zadovoljni i veselimo se VIII Susretu planiranom za jesen !