Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

XI. Susret

Po prekrasnom vremenu, u subotu 7. svibnja 2011. održali smo naš XI Susret željezničkih modelara. Lokacija i trajanje Susreta bili su uobičajeni, a i posjeta modelara, maketara, obitelji s djecom i naših dragih gostiju iz inozemstva bila je uobičajeno dobra . Iako je bilo “mrvicu” manje posjetitelja zbog lijepog vremena, zadovoljni smo s nekoliko stotina posjetitelja.
Ovaj put smo umjesto uobičajene modularne makete odlučili izložiti makete naših članova od kojih neke nisu bile do sada izlagane .

Izložene su bile slijedeće makete u vlasništvu Kluba i naših članova:
KŽMZ – IIm Potočnjak
Mario Slaviček – H0 Slavujstadt
Mario Slaviček – H0 Hodnikovac
Branislav Strižić – N maketa
Željko Švaljug – N maketa
Leon Kampanelo – N maketa
Dražen Bijelić – H0 Grad

Pokazali smo i tri vitrine sa izlošcima koje su uz Klub izložili: Milan Trbojević, Dragutin Staničić, Željko Sestrić, Robert Šlais, Mario Slaviče i Nenad Marold . Izložili smo i doramu našeg prijatelja iz Slovenije Boštjana Jarca koja je bila prikazana i u modelarskim časopisima.
Izložili smo i dva mosta u samogradnji našeg člana Ninoslava Kratine od kojih je jedan obojao naš član Nikola Kolarek .
Uz ovo se moglo vidjeti još puno zanimljivosti, od Dubrovačkog vlaka do Milka vitrine.

Burzovni dio u podrumu je bio odlično popunjen, a izbor je po većini ocjena bio vrlo dobar . U tomboli je sudjelovalo preko 100 posjetitelja, gostiju i članova, a naš Oliver Tržok je bio najsretniji i dobio prvu nagradu.

Isto tako, već gotovo tradicionalno, su nam u gostima bili i prijatelji iz Hrvatske udruge vojnih minijaturista koji su izložili velik broj interesantnih maketa i diorama .

Na kraju je (pre)mala grupa članova doslovno “na svojim leđima” odradila i raspremanje prostora, prijevoz i prenošenje stvari u Klub i do nekih članova, te se na kraju i počastila ćevapćićima – naravno, o vlastitom trošku .

Zahvaljujemo svim izlagačima i članovima koji su pomagali na uloženome trudu. Zahvaljujemo se i prijateljima iz Hrvatske udruge vojnih minijaturista i posjetiteljima koji su nas došli vidjeti i družiti se sa nama . Hvala svima koji su kupovinom tombole pomogli rad kluba.

I za kraj možemo slobodno zaključiti da je ovo bio najbolji XI. Susret. Vidimo se u studenom na XII Susretu !

Priprema susreta

Makete

Detalji

Vitrine