Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

XV. Susret željezničkih modelara

Proljetni susret održali smo na neuobičajenoj lokaciji – na IV katu Etnografskog muzeja u Zagrebu, u sklopu osmodnevne izložbe „Vlakovi za velike i male“ . Muzej nam je ljubazno ustupio prostor u kojem održavaju radionice, a ulaznice se na dan susreta (subota 16.3.2013.) nisu naplaćivale.

Rezultat je posjeta koja je nekoliko puta premašila broj posjetitelja najposjećenijih susreta do sada . Samo Susret posjetilo je preko 1.500 posjetitelja. Brojanje je bilo nemoguće, jer se prijepodne gotovo nije moglo ni kretati od djece i odraslih posjetitelja .

Naš predsjednik Mario se dosjetio odličnoj ideji, koju smo ovaj put i proveli u djelo. Za nekoliko odvoženih krugova na instalaciji vrtne željeznice, svako dijete, pa i poneki odrasli, dobilo je diplomu koja potvrđuje da ima položen ispit za vožnju malih vlakova . Diploma smo do 18 sati izdali 276, a neka djeca su se nekoliko puta vraćala da bi došla ponovno na red za vožnju. Atraktivnosti je doprinijela i Dubravkova kamera u lokomotivi koja je sliku s tračnica prikazivala na televizoru na suprotnom zidu .

Ponuda modela, maketarskog pribora i ostalih stvari potrebnih za gradnju makete bila je na zavidnoj razini, a Susretu su prisustvovali i prodavači iz Slovenije . Što se članova Kluba i svih zaljubljenika u male vlakove tiče, proveli smo još jednu subotu u ugodnom druženju!

Fotogalerija