Klub željezničkih
modelara “Zagreb”

XVI. Susret željezničkih modelara

XVI Susret je uspješno održan! Iako je ružno vrijeme otežalo život posjetiteljima i vjerojatno malo smanjilo njihov broj, još uvijek je gužva u prijepodnevnim satima bila vrlo velika . Ove jeseni smo omogućili veći broj stolova za prodavače i smanjili izložbeni dio. Ulazak u EU je bio primjetan, nakon dugo vremena smo imali u gostima i kolege iz Slovenije, a i kolege iz Subotice su zauzeli svoje mjesto u podrumu .

S proljetne izložbe u Etnografskom muzeju preslikali smo „Školu vožnje za male strojovođe“. Pedesetak klinaca i klinceza je isprobalo svoju vještinu vožnje vlaka na dva kruga LGB tračnica s jednom teretnom i jednom putničkom kompozicijom . Uglavnom je sve dobro prošlo, iskakanja iz tračnica uglavnom su se događala pri pokušaju da se mala parna Stainz lokomotiva ubrza iznad 200 km/h (u mjerilu, naravno) . Zbog velike navale nismo svim malim strojovođama uspjeli napisati diplome, ali važno je da su svi uspjeli odvoziti par krugova.

I ovaj put su naši izlagači prikazali svu šarolikost našeg hobija . Dragutin Staničić je izlagao modele s ovih prostora proizvođača ACME, Nenad Marold američke modele iz ranijih faza Mehanotehnike i Rivarossija, najmlađa članica Mirta Kuhta svoju kolekciju LEGO vlakova, naš najstariji član Velimir Kampanello vojne makete, Mario Slaviček svoju H0e kolekciju, Luca Battistin model HŽ motornog vlaka, a Zdravko Vuk svoju kolekciju H0 modela . Sudjelovali su i naši dragi prijatelji iz HUVM-a.

Susret je i veliki društveni događaj, u kojem se modelari koji se inače rijetko viđaju puno druže, razmjenjuju iskustva i popunjavaju svoje kolekcije . Forumaši su se družili i upoznavali preko pločica s nadimcima („nick“), dogovarali su se zajednički radovi, a i oko organizacije izložbe smo obavili nekoliko značajnih dogovora .

Izvukli smo i dobitnike već tradicionalne tombole te se zahvaljujemo našim sponzorima Cro Hobby i Carta Magica.

Jedini nedostatak inače odličnog Susreta je bio prerano spremanje burzovnog dijela izložbe, što ćemo pokušati popraviti sljedeći puta . Doviđenja na Izložbi u Tehničkom muzeju 25.4.-11.5.2014.!!!!!

Fotogalerija